Followers

Welcome

Blog ini adalah perkongsian tentang kesihatan, motivasi, pengalaman menggunakan vitamin Shaklee, dan diari saya dan anak-anak. Jemput baca. Jika suka artikel saya, boleh susbscribe email atau share di FB. Terima kasih singgah baca di sini.

Thursday, November 11, 2010

Pakej Ibu Mengandung

Perlukah makan supplements sewaktu mengandung?

Sejujurnya, pada saya, perlu sangat. Terutama kalau diet harian tidak lengkap. Apatah lagi kalau asyik muntah-muntah tak lalu nak makan, minum susu tak boleh sebab tekak loya sangat, dan kalau berselera makan pun, akan makan lauk yang sedap di tekak sahaja, walaupun makanan tersebut tidak seimbang/ mencukupi khasiatnya. Di sinilah peranan pemakanan tambahan (supplements).


Supplements yang penting sepanjang mengandungkan bayi ialah:
  • Vita-Lea Iron Formula (Shaklee Multi Vitamin)
  • B-Complex (Lengkap dengan 8 kumpulan B, termasuk Asid Folik)
  • Vitamin-C (kandungan vit C bagi setiap biji ialah 500mg)
  • OsteMatrix (Shaklee Calcium-Magnesium)
Apabila kandungan anda, sudah masuk trimester kedua, terutama selepas masuk 5-6 bulan, boleh tambah dengan,
  • OmegaGuard
Supplements lain yang mungkin anda boleh amalkan terutama jika selalu lemah dan tidak bertenaga ialah,
  • Energizing Soy Protein

kalau khusus untuk kulit cantik,

energizing soy protin - kulit jadi halus
vitamin c, - melicinkan kulit (kolagen)

Testimoni best:


Bermula pada thn 2009 Sewaktu kandungan saya  berusia 5 bulan saya saja-saja  mencuba 1 tin ESP sebelum ditukarkan kepada canister)kerana kesian pada seorang  kwn bersungguh-sungguh bercerita tentang ESP sehinggalah saya melahirkan Amna &Anis.Alhamdulillah kesan ESP 1 tin itu kulit mereka cukup bersih dan gebu..saya mula terfikir bagimanalah rupanya jika bertin-tin ESP masih diteruskan pengambilannya semasa saya menyusu pulak.mesti orang akan bertanya Amna&Anis ikut siapa yer sebab saya tidak segebu mereka...hehe. read more here


Aku: Sahabat, stok EBM banyak ke? tengah dok risau gak ni..susu cam x banyak...ada petua utk tambahkn susu?
Jawapan: Ermm...ada..pernah dgr product shaklee tak..skrg pun dok cuba 'trial pack' n alhamdulillah kesannya amat ketara.
Aku: Shaklee??? x pernah dgr ...nak try jugaklah..mana tau berhasil..yela..maybe anak 1st so susu kurang produce.
Jawapan: Ooo..mungkinla..beli online je. aku suggest ko survey di blog2 yg ada then baca n fahamkn dulu ...jgn lupa jengah kat testimoni skali..peransang tu..hehe.
Aku: Sekarang gak aku pi selak blog..thanks ye sahabat.
Jawapan: Don't forget to share with kawan2 yg lain tau.
Aku: Semestinyer...wajib tu..'sharing is caring'..leh wat blog sendri nanti...heehee 

Bermula dari situlah aku menjadi pengguna tegar Shaklee lebih2 lagi set breastfeeding yg mengandungi Vitalea/ Multivitamins, B Complex, Vitamin C dan paling best ialah Alfalfa yang berfungsi bg milk booster... Ternyata..kulit baby menjadi semakin licin, cerah,berseri serta sihat sentiasa..Alhamdulillah...sampai ada yang tanya berkali2 padaku 'baby boykan'???...knp agaknya mereka confius ek..cuba perhatikan gambar di bawah: 
Permata Hatiku...
 'Tidak rugi utk mencuba...biarlah apa org nak kata...Shaklee sentiasa menjadi teman sejati... terpahat di sanubari
Dear Arnie,
Thanks, I dah receive the free nutriferon and vit casing tu. Badan pun rasa bertambah cergas berbanding sebelum ni, surprisingly dalam keadaan 7 bulan pregnant ni I can still mendaki bukit to Tasik Dayang Bunting during our holiday to Langkawi last week successfully, penat tu penat la tapi sekejap je….memang tak sangka…

Berminat nak cuba Shaklee? Nak lihat kulit anak cantik halus mulus dan gebu? Nak sustained dan bertenaga sepanjang hari walau mengandung hampir 7 bulan? Contact/sms saya for further details at 01232085246 atau email ke nuriez82@yahoo.com

Credit to Genki momma, mama amna dan anis, mommy khalish and kak cery



No comments: